Om slush

Slush, vad är det egentligen?

Slush ice, eller som det även i folkmun i Sverige kallas; Slush, är en kall, uppfriskande och frusen dryck som består av krossad is, som med fördel görs i en slushmaskin. Drycken har en mycket uppfriskande, intensiv och härligt god smak, och man kan kalla det som en blandning mellan läsk och isglass. Den finns i en mängd olika smaker och färger, där våra populäraste sorter är citron/lime, jordgubbe, cola, tuttifrutti, päronglass och hallon. Slushen är särskilt populär bland barn, speciellt under våren och sommaren då den fungerar som en riktigt god törstsläckare. Man ser det ofta på djurparker, tivolin, marknader och på cirkus.

Slush som drink

Dom vuxna föredrar gärna med någon form av alkohol i sig, som en god drink med namn som Margaritas eller strawberry (jordgubb) Daiquiris. Det är riktigt uppskattad som en fördrink när gästerna anländer till festen.
Själva drinken margarita uppfanns i Mexico under 1930 talet, och serveras med limejuice, tequila och triple sec på ett margaritaglas, helst toppad i salt.
Läs mer om hur du gör drinkar i en slushmaskin här.

Sockerhalt i slush

För att förhindra att blandningen fryser fast måste sockerhalten på slushen vara mellan 12% – 22% i blandningen i slushmaskinen. Sockret fungerar som frostskyddsmedel i lösningen. Slushmaskinen rör eller roterar blandningen med konstant hastighet så att socker- och vattenmolekylerna binds samman innan vattnet får en chans att frysa. På detta sätt bildas en mjuk, våt blandning, även kallat slush.

Vart kan man köpa ice-slush?

Slush finns vanligtvis att köpa på kiosker, videobutiker, livsmedelsbutiker, biografer och andra butiker och säljs rätt så dyrt. Därför är det självfallet så mycket bättre att hyra en slushmaskin. Finns i en mängd olika smaker, och vi är säkra på att Du kommer att hitta din favoritslush!

Azo färgämnen

Vår slushmix är fri fron azo-färgämnen, vilket diskuterats mycket på sociala medier under dom senaste åren.

Slush-slushmaskin-slushmaskiner
Slush ice är en uppfriskande dryck som tillverkas i en slushmaskin