Hur gör man drinkar i en slushmaskin?

Hur gör man drinkar i en slushmaskin?

Många som har en slushmaskin får direkt tanken av att man kanske kan göra goda drinkar direkt i maskinen? Jo det kan man faktiskt göra, och det blir riktigt gott, och är väldigt enkelt. Vi hjälper dig på vägen om du redan har en slushmaskin, eller om du vill hyra en maskin av oss, svarar vi på alla frågor som du kan tänkas ha.

Kan man göra alla typer av drinkar i en slushmaskin?

Ja, eller nästan. Det viktiga är att du har en bas, eller sockerlag, som innehåller ca 20% socker. Vi har färdig slushmix som du enkelt blandar med vatten, sedan adderar du eventuell alkoholhaltig dryck efter det att slushen frusit till. Strawberry daiquiri och frozen margarita är dom vanligaste typerna av drinkar i en slushmaskin. Fråga oss om slush drink alcohol recept. En slush drink med vodka kan med fördel blandas med jordgubbs slush eller apelsinslush för att bli till en god slush grogg. Det blir till en god frusen drink med vodka med andra ord.

Så, rent konkret, hur gör man?

Ja, du blandar slushmixen eller sockerlagen med vatten, häller i det i slushmaskinen, och väntar cirka två timmar. Du häller sedan på alkoholen om du önskar det, och sedan väntar du 10-20 minuter, så är slush-drinken serveringsfärdig. Voila, svårare än så är det faktiskt inte.

Hur lång tid tar det att göra slush i en slushmaskin?

Tiden beror på flera faktorer, från det att man sätter på maskinen tills du har serveringsfärdig slush att servera dina gäster. Allt från en timme i dom små slushmaskinerna, till två till tre timmar i dom allra största maskinerna. Vi brukar som regel säga två timmar.  Du ska ha gott om utrymme runt slushmaskinen så fläkten inuti slushmaskinen kan ventileras väl.

Margaritamaskin eller slushmaskin?

Ja, slushmaskin kallas även för margaritamaskin, eftersom många gör just margaritas i slushmaskin. På engelska kallas slushmaskinen för margarita machine eller frozen margarita machine.

Recept på slushdrinkar?

Hyr du slushmaskin av oss så ger vi självklart lite recept på goda slushdrinkar. Annars kan du testa några av dessa goda drinkar:

Strawberry Daiquiri slush drink recept

3 cl ljus rom, typ Havana Club
15 cl Jordgubbs slush
Servera drinken i ett nedkylt cocktailglas. Garnera gärna med en jordgubbe.

Margaritas slush drink recept

3 cl ljus Jousé Cuervo
1 cl Cointreau
15 cl Lemon/Lime slush
Gnid in kanten på ett margaritaglas med lime & doppa i salt. Häll upp. Garnera med lime!

David och Goliat slush drink

25 cl colaslush
1 kula gräddglass, gärna gammaldags vanilj
Servera i drinkglas. Garnera med rivet citronskal eller lime.

Kontakta oss, vi kan allt om slushdrinkar

Kontakta oss gärna för mer information om du vill boka en slushmaskin och testa själv!

Hur gör man drinkar i en slushmaskin
Hur gör man drinkar i en slushmaskin